Monday, August 23, 2010

TAG

Tagged by MommyMilan. Thanks dear!


Soalan :


1) Jika sekarang anda ada RM 250. Anda nak buat apa?

Nak simpan for Papa's Birthday in October. Wanna buy something for him.


2) Cikgu kegemaran semasa tingkatan 3 dan kenapa?

Believe it or not, aku tak tau la aku suka cikgu sapa masa ni. Macam kabur2 saja ingatan aku ni. Aku suka Ustaz Fauzi kot. Eh Ustaz Fauzi ajar agama form 3 kah? Ustaz Fauzi best sebab understanding.


3) Subjek kegemaran semasa di Universiti?

Erm, the truth is I hated my course. Tapi aku cuma suka aku punya major - multimedia. Oh baru teringat ada satu subjek major multimedia tu aku suka, lupe lak nama dia. Tapi aku ingat aku suka sangat buat satu projek dalam subjek tu, buat Flash intro, brochure, namecard, letter header untuk business aku. Business yang aku create masa tu ialah resort hotel. Nama Hotel aku tu ialah Trublue Resort Hotel. Ceh...kalau dapat bukak hotel, memang kaya aku. =p


4) Perkara yang anda tak suka tentang sekolah?

Kalau sistem pendidikan Malaysia, yes aku tak suka. Ntah, cam hampeh je aku rasa. Banyak kali tukar bahasa Melayu/Malaysia sampai aku pun dah lost dah apa sebenarnya nama bahasa kita. Pastu sibuk pulak nak tukar Math and Science in English...dengar2 nak tukar balik in BM lagi, ye tak? Ntah aku takpaham. Kalau nak sangat student pandai cakap English, maintain je sekolah macam zaman dulu kala, zaman kakak aku dulu, semua in English. Kalau risau sangat nanti student tak pandai cakap melayu, then buatlah betul2. Jangan nak tukar banyak kali dan drastik atau tergesa-gesa. Dengar2 lagi nak mansuhkan UPSR dan PMR? Ntah, aku takpaham. Aku tatau la anak aku nanti masuk sekolah, macamana pulak sekolah masa tu. Em 2016 nanti. Eh keluar topik ke ni?


5) Apa yang anda risau?

1- Risau si kecik nenen takat 4 oz je. Umur dah nak masuk 18 months. Camne tu? Nenen only masa tidur je. Nasib baik makan ok.

2- Bila la dapat pindah rumah sendiri. Nak deco rumah sendiri. Nak invite kengkawan beraya kat rumah sendiri. Nak buat party/makan2 kat umah sendiri.

Itu je kot? So far life ok je. =)


Ok..sila tag 3 orang lain.


Korang ni kena tag:

1. Damiqula

2. Yanny

3. Zila Zul

2 comments:

  1. oits aritu aku ada tag ko dah buat?

    ReplyDelete
  2. alamak seriously aku tak ingat. aku ada terbaca pastu bz then terus tak ingat. ok ok nanti aku buat. huhu sorry!!! hhehehe....

    ReplyDelete