Tuesday, August 24, 2010

Kene TAG (2)


Ok, ampunkan aku wahai kawanku kerana terlupa menunaikan apa yang telah kau tag kan aku. Huhu~ Seriously aku terlupa. Oklah ni aku kene tag oleh Puan Zila Zul...terima kasih, aku cuba menjawab soalan anda sebaik mungkin..

1) Apa nama blog dan kenapa letak nama tu?
Nama blog Love and Hate aku tatau nak letak ape sebenarnya. Main letak je. Takde idea tu. In the end aku malas nak tukar. Tapi aku rasa dalam hidup kita banyak benda kita love, banyak benda kita hate. Tipu la kalau takde hate langsung ye tak? So tula agaknya kot nape ku letak nama tuh.

2) Jelaskan kenapa dan bagaimana anda boleh dapat idea nak letak nama URL blog anda.
URL lak thelittleorangesocks.blogspot. Yang ni sebab masa aku tengah terpikir2 nak cari URL untuk blog aku ni, aku pegi tidurkan si kecik tu. Masa tu die pakai socks warna orange. Ntahlah terus je cam letak je la little orange socks. sebab kecit je socks die. comel. Heheh..

3) Bila blog anda mula beroperasi?
Em..first blog dulu dari Friendster punye blog, ntah tak ingat bila start. Kat blogspot ni first blog aku 10 December 2006. Pastu aku lama tak update. Last post aku on 29 June 2007. Biasa la..ada hantu MALAS kacau aku. Then aku rasa nak start balik blog tapi buat new URL and design sume, yang ni start 16 November 2009 until now.

4) Siapa follower pertama anda?
Kesian, blog aku ni takde peminat sangat. Huhu...Tapi ada jugak la follower. Terima kasih cik cik follower yang sudi mengikuti blog aku yang tak seberapa ni. Erm...aku tak pasti jugak sapa first follower aku, rasanya Cik yang bernama ~As~ kot. Mintak maap kalau tersalah orang ye.

5) Ucapan kepada si pemberi award.
Terima kasih Puan Zila kerana telah memberi award ini, huhu..hampeh je bunyi ucapan aku nih. Tatau nak cakap ape. Apapun, walaupun lama gak lost contact lepas Uni, aku sangat bersyukur kerana telah bertemu ko kembali di FB dan blog... Dan dapat kenal lebih dalam lagi dengan membaca blog ko. Eh ingat tak dulu masa orientation kat kolej tun fatimah, kite sama terpilih berlakon kan? ingat tak? aku lupe2 ingat lak...hehee. Anyway, aku doakan agar ko dan family sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki walaupun jauh nun di tempat orang. Raya balik tak?

6) Tag 9 orang yang patut terima award ini.
Aku takdela ramai kawan pun dalam blog. So aku tag sikit je so that diorang leh tag yang lain plak ye...
1- MommyMilan
2- Endun
3- Nurul cakapcakap
4- Shea

1 comment:

  1. ingat, kita jadi pengacara majlis mlm yg end of orientasi tu kan kalo tak silap hehe...

    aku tak balik kg la raya...huhu

    ReplyDelete