Tuesday, August 17, 2010

Hari Jadi

Papa bawak aku and Si Kecik kuar gi Pavillion (dua L ke satu L ek?) nak carik hadiah for me. Papa jarang skit nak surprise kasi hadiah sebab die takut aku tak suke ke ape benda die kasik. hehehe..So papa prefer bawak aku gi beli hadiah yang aku nak dan suke.

Before hari jadi papa dah tanye dah nak apa for birthday. Aku pikir2 kemudian teringatla selama ni aku cuma ada satu je branded shades. Which is my favorite Dior shades yang salu aku pakai tu. Tu je la aku ade. Hehehe..aku memang susah nak cari shades yang sesuai ngan muka aku. Tatau lah kenape. Kalau masuk kedai spek, out of 20 specs maybe baru satu je yang ngam ngan muka aku dan aku berkenan. Yang lain mesti membuatkan muka aku cam kelakar je.


So kitorang gi Coach carik shades. Aku teringin Aviator shades. Oklah dah jumpa satu. Best! Suke sangat. Thank you so much papa I love you!!! (janganla muntah depan laptop tu!)

I'm wearing printed spaghetti strap top from P&Co, pink cardigan from Seed,
polkadot blue skirt from Cotton On, skinny jeans from Nichii,
pale pink studded heels from Charles & Keith,
Handbag and Aviator Shades from Coach,
Bangles and dangly earrings from Diva


Pastu jalan-jalan masuk lak Charles & Keith. Eh eh aku ni asyik je terdorong ke arah kedai kasut tu. Takde lain ke? Tup tup papa kata nak tambah apa lagi masih ada baki duit birthday. Eh orang dah sorongkan bantal. Aku suruh papa pilih heels for me. Jangan tak tau laki aku ni taste die boleh tahan. Most of the time, kasut yang die pilihkan untuk aku gerenti aku berkenan. Bukan je kasut, handbag pun die reti gak pilih. Dulu die pernah surprise kan aku beli handbag Coach kat Coach Airport Incheon, Korea. Eh baru perasan, beg yang aku pakai kat atas tu la! Mak suke!! Eh eh ni dah masuk kes puji laki sendiri ni. Takpelah laki aku kan. Tolong jangan muntah ye, bak kata Mama Harith & Najah. Dapatla dua ketul heels. Heels lagi! Tak boring ke korang? Eh sape yang shoe-aholic tu, takde perkataan boring tau dalam kamus!

Hadiah befday from papa~

Malam lak papa bawak gi dinner@bukak puasa kat Tenji Japanese Buffet Restaurant kat Solaris Mont Kiara. Gempak gak restaurant tu. Deco cantek! Food sedapsss~ Cuma...aku rasa choices of food tu kuranglah. Rasanya Jogoya Japanese Buffet yang kat Starhill tu lagi banyak choices nye. Em tapi Jogoya takde gerai takoyaki dan okonomiyaki. Cuma...(berapa kali nak sebut "cuma" ni?)...sayangnye takoyaki kat Tenji ni a little bit cam kering la. Camne nak cakap ek. Aku rasa takoyaki kat Jusco lagi sedap.


Si kecik memang kene bawak. Tapi jenuhlah layan kerenah die. Dahla buat bising, suka baling toys die. Aku dan papa siap bawak drawing board la, cars die la, and tak dilupa dvd player Barney die tu. Semua harta karun dah kluar dah, pun masih jugakkkkkk buat bising! Adeii...memang tak aman langsung nak makan.


Oklah tu je cerita harijadi ku yang ke 30. Eee laki aku masih 29 lagi. Cisss takble jadi ni kene jadi kakak sekejap untuk 2 bulan.

Unbranded Long dress from Bandung,
unbranded brown cardigan, pump shoes from URS&Inc.

6 comments:

  1. I LIKE!!! yerdeh...kedak dlm FB jak. Lovely family...cutie Rais! kelak kita jumpa k Rais. aunty mok pelok Rais kuat2..hehe.

    ReplyDelete
  2. yett: thanks!! love it too~
    mommy milan: hahaha gine ku maok ngkah button like ya oh? ada bah code nya. ok lak kita meet up k!

    ReplyDelete
  3. suk kamek nanggar ktk tok berpesen dy..kamek tok hati ingin kadang2 tapi nak materialize nya malas. hahah

    ReplyDelete
  4. nur: hehe mek suka jak mun berpesen. mix n match. aih ktk walaupun kei tudung pat pesen2 bah. hehehe.. nyalah ya, word "MALAS" yalah salu nyuruh sik menjadi oh. mun kamek nak, bermasak ya MALAS. hhhahaa!!

    ReplyDelete
  5. Love the dress! I mean the color is like my fav, been eyeing for that color as wedding theme!
    Haha and you dont look 30 pun! dont worry!

    ReplyDelete