Monday, August 16, 2010

Makcik dah 30!

Eh taknaklah mengaku makcik. Walaupun aku adalah makcik kepada beberapa orang budak kan! Panggil auntie glamer sikit kan. Eh apesal lak aku bukak crita pasal makcik ni?

Hari ni tahun ini dengan rasminya umurku telah pun naik satu tahun lagi. Dah pun masuk 3 series. Pada mulanya memang terasa macam ewwwwwww!! Mak dah 30 ke? Eeewww tolong! Bukan ape. Sebab rasa belom puas je masa berumur 20-an. Bila pikir2 tak banyak pun achievement aku dapat bila berumur 20-an. Sebab tulah rasa tak puas lagi. Lagipun masa single mingle lah paling best nak achieve banyak benda sebab takde commitment seperti gi belajar dancing ke, main piano ke, cooking ke ape ape lah...ceh ye ye je...

The biggest things/achievements that happened in my twenties were:
1) my beautiful wedding!
2) the born of my budak-nakal-suka-buat-muka-jaik-trademark-takde lain tu...
3) aku passed JLPT (Japanese Language Proficiency Test) Level 3.. tapi skang japanese aku dah mengureng sket la...
4) oh lupe lak, aku graduate fron University Technology of Malaysia? In Computer Science majoring Multimedia. Hmm..tapi pekerjaan aku taklah sebagai programmer pun. Jadi stewardess plak tu...ntah hape hape.. yang penting aku happy, tetap ada gaji kan?? Kasi mak jugak duit tu...
5) Graduate belajar make-up pengantin from make-up artist.
6) ape lagi? macam takde je..nanti aku pikir2 balik.

So since dah pun menjangkau umur yang tidak berapa digemari ini tetapi terpaksa lah jugak kan, aku nak cuba achieve beberapa target dalam umur 3 series ini seperti:
1) Nak ada 2 orang anak lagi! Preference: girl
2) Perlu maintain berat tidak melebihi 50kg. Err boleh ke?
3) Cuba pass next level in JLPT.. sayangla dah belajar setengah jalan kan?
4) Teringin nak bukak bisnes. Tapi tatau bisnes ape. Tapi tamau buat bisnes yang memenatkan. Bisnes make-up pengantin tu pun, tengok keadaanlah. Kalau boleh, nak jugak ada beberapa orang customer lagi.
5) Praktik lebih dalam bidang COOKING and BAKING!!!!!
6) Nantilah aku pikir2 lagi. Takde idea la pulak kan.

Yang paling penting bagi aku, walaupun umur dah masuk 3 series, luaran kene maintain 2 series. Ye tak? Jangan jadi makcik2. Hehehe..Kene ada gaya! Penting tu! Bergaya tak semesti nya mesti shopping bebanyak. Tak, tak perlu pun. Guna je baju yang dah ada pun boleh nak up kan diri. Yelah, kalau macam aku, aku tamaulah sampai orang cakap "tu ke bini pilot tu, eeee nampak tua dari laki die la, macam makcik la" and so on...aku kene jaga nama baik laki aku jugek! Kukukuku...alasan je tuh. Aku memang suka sangat bab dressing/make-up nih...nak buat cemana kan!

Oklah Happy 30th Birthday to me! HAPPY BIRTHDAY TO YOU WEDY!!
Kesiannye nyanyi sorang ni...weh jom aaaa nyanyi ngan aku!

Nanti update on what we did today! And the birthday gift and the dinner and so on.........

Eh tu bukan kek birthday aku, sumber dari google ye..

3 comments:

  1. Happy birthday day to u Happy birthday to u
    Happy birthday to u Mak Thik:)

    Yang penting sihat dy..all the best for perancangan yang tersenarai di atas:)

    ReplyDelete
  2. happy 3 series year. heheh
    sik hal. janji sentiasa vogue.
    (-:

    ReplyDelete
  3. Yett: thankssss!!! aok harap berjaya dalam masa 10 tahun akan datang hehehe..

    Nur: ehehe benarrr!! thanks so much!

    ReplyDelete