Saturday, August 21, 2010

Girl or boy?

Saspen ke baca title post ni? Belum, belum lagi aku pregnant. Hehehe..

Teringat kisah lucu pada hari raya tahun lepas. Masa tu si kecik baru berumur 6 bulan. Kami bertiga dan keluarga ipar semua pergi ke rumah sedara mara untuk berhari raya.

Si kecik of cos memakai baju melayu pada hari tu. So nak dijadikan cerita gi beraya kat umah sorang ni. Biasalah semua nak tengok anak aku sebab baru first time diorang tengok kan since aku lepas deliver.

Masa tu si papa tengah bawak si kecik. Makcik sorang ni pun pi la picit2 si kecik sambil bertanya..."Girl ka boy ni?"

Si papa apalagi dahla jenis suke menyakat orang...die pun jawab balik makcik tu "Aduhhh....dah pakai baju melayu mestilah boy!!!" Makcik tu pun ketawa malu.

Aku sedar si kecik memang muka macam pompan. Sebab setiap kali jumpa orang, orang mesti akan bertanya girl ke? ataupun, girl or boy? Walaupun si kecik pakai seluar jeans n t-shirt ke. Tu belum lagi pakai dress or skirt. konfirm terus girl tu.

Teringat lak masa pegi klinik the other day, si kecik pakai seluar pendek and singlet je. The doctor referred him as "she". Hehhehe...

Aku takdelah kisah sangat pun, aku tau anak aku tu memang macam pompan lagilah aku nak simpan rambut die bulat macam mushroom. Ntahlah, aku suke budak laki rambut macam tu. Macam anak matsalleh rambut bulat selalu tengok dalam movie. Macamanelah rupa si kecik kalau berambut berus atau pendek ek? Korang rasa biar die rambut cendawan ke potong pendek berus? Hehhee..

Si kecik masa Raya tahun lepas. Girl or boy?

Fesyen rambut mushroom

Inilah rambut cendawan si kecik

7 comments:

  1. simpan stail cendawan!!! aku mun ada anak laki aku mok molah rambut nya kedak stail org ulu nok ada ekor kat blkg ya. hehe...terbalit anak kita 2. sitok mala jak milan ya ditunggal 'little boy' wlpn dah merik pake baju bunga2.

    ReplyDelete
  2. hehe yalah sikpat ku imagine nya rambut style lain. ohh tauk ku rambut ada ekor ya hehehe.. nyalah anak kita duak tok tebalit. aku rasa mun rambut milan dah panjang lak bok orang dpt nangganya as a girl. tok ambutnya gik pendek bah hehehe..tapi slow juak rambutnya tumbuh oh.

    ReplyDelete
  3. MasyaAllah! Comelnye!!!!!!!!!!!!!!!!!
    rambut tuuuuu.............

    ReplyDelete
  4. potong kede kah dy?
    harith mun potong rambut mesti melalak2.
    sebab ya dari umurnya sampe 3 tahun lebih sik penah mbak ke kede.
    kamek org takut nya neriak lam kede.
    sekali tek balit tok equipment semua sik ada.
    last choice mbak pegi kede jak.
    amazingly...nya cool diam2 jak.
    so, dah polah kesimpulan.
    selalu melalak ya adalah lakonan semata-mata.
    memang confirm pegi kede lah lepas tok.

    ReplyDelete
  5. yanny: hahah tula sayang nak buat hairstyle lain..
    nur: sik penah gik potong kedei nur. potong kedirik gik rais dah terkual-kual, sikpat mek imagine kedakne potong di kedei. nya penakut juak dengan rambut nak digunting kakya gugok rah tangannya. nangis bagei kenak dera. hahahaa... maybe tunggu nya besar sikit dah tauk reti kali bok maok coba di kedei.

    ReplyDelete
  6. Aaawww! he's ADORABLLLLEEE!!! with his hairstyle n chubby cheeks..geramm!

    ReplyDelete
  7. itsallaboutme: hey, thanks!! hehehe, he is cute, isn't he!

    ReplyDelete