Thursday, March 11, 2010

Pulang ke Hometown

Beberapa post selepas ini adalah dalam Bahasa Melayu sebab aku nak senang dan cepat. Dah lama tak update blog jadi semua nak cepat. Masa tak mengizinkan. Kalau memblog dalam English memang mau berjam-jam sebab nak kene pikir ayat dengan grammar yang betul lagi dan sebagainya. Kebelakangan ni amat sibuk, selepas pindah rumah, sibuk mengemas balik ke kampung halaman. Lepas tu pulak sibuk menguruskan Majlis Aqiqah dan Birthday Party Si Kecik itu.

Kami 3 beranak pulang ke Miri bersama dengan PakNek dan MakNek si Kecik, mentua ku (Kejap, mertua ke mentua?). Si Kecik seronok semasa di KLIA, berlari sana sini mentang-mentanglah dah pandai berjalan. Memang penat mengejarnya dengan berhigh heel. Tak apa, janji "ngesep" mengejar pakai kasut tinggi pun kejarlah...

Aku risau juga bagaimana gelagat si Kecik dalam flight. Dacchi memang susah duduk diam. Paling-paling duduk diam pun beberapa minit saja kemudian dah nak turun atau kacau barang yang berdekatan. Aku dah pun belikannya buku-buku bacaan yang besar. Tapi nasib baik sebaik sahaja take off, tak sempat pun nak hiburkan Si Kecik dengan buku barunya, dia terus terlelap sehingga dekat nak landing. Alhamdulillah kami dapatlah tenang rilex di dalam flight. Tidaklah sakit kepala nak melayan kerenah Si Kecik.


Berlari-larian di KLIA


Dah kegilaan membuat muka jaik setiap kali bergambar (muka jaik dalam bahasa Melayu apa ya?)


Selepas bangun tido bermain dengan PakNek di kerusi belakang


Buat muka favorite lagi

7 comments:

  1. mertua kot..haha
    nang gigih lah ktk ngepung rais make heels dy
    cayok2..(-:

    ReplyDelete
  2. aku rasa pun mertua. nya la aku kinek tok selesa gik pake flats. anyway, tumit aku cepat sakit mun pake heels. tp, pake juak mun time mok 'ngesep' nak kata Wedy.

    Kiut muka jaik ya!!!

    ReplyDelete
  3. haha yang penting ngesep nur...hahha time berlari-lari ngepung pun harus control ayu berlarian gitu wakakakaa...

    ReplyDelete
  4. OMG He's toooo cute!!!! mata nya sgt bulat comel sgt!!!!

    how was miri trip!??

    ReplyDelete
  5. dy - keluar tajuk jap

    kmk nak share ngan ktk...pasal ada sorang office mate kmk freelance make-up artist .nya engineer sebenarnya.

    nya kumpul portfolio nya kat sitok
    http://kunazz.fotopages.com/

    just to give you some ideas..hope that im helping.

    blog nya sitok
    http://kunaz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. yanny: seronok gak sekali sekala balik kampung.. hehehe...

    nur: ada mek nangga websitenya tek.. kacak juak nya mekap koh..padu org semenanjung oh. tapi keja petronas di miri nak. masih nya mekap2 kah?

    ReplyDelete
  7. kamek maca blog nya..nya tengah pregnant..so, malas melampau nak makeup orang.hehe..
    tapi nya macam ada networking ngan boulevard, butik kawin kat miri.

    ReplyDelete