Saturday, November 27, 2010

Teringin makan cheese cake?

Sejak kebelakangan ni, aku rajin buat cheese cake. Cheese cake yang paling berjaya aku buat ialah chilled oreo cheesecake. Memang sedap. So far dah 2 orang beli cheese cake aku ni. Tapi maaf ya recipe die secret. Itu pesanan orang yang bagi aku recipe ni. Hehhee.. Alah google je ada banyak recipe nak buat oreo cheese cake.

Chilled Oreo Cheesecake
Lupe nak amik gambar lepas kek dipotong.

Pastu aku ada buat lagi oreo cheesecake tapi version lain pulak. Presentation die lain.
Yang ni sedap jugak cuma cepat cair.

Chilled Oreo Cheesecake version aku sendiri..

Minggu lepas aku try buat Toblerone cheesecake pulak. Tapi sayangnya terlebih manis. Nak makan sepotong pun susah nak habis sebab manis ya amat. Hahahaa... Takpa, cuba dan cuba lagi.

Toblerone Cheesecake yang terlebih manis...
haishhh bleh kencing manis dibuatnya!

Jap lagi aku nak try lagi buat Toblerone cheesecake tapi version lain plak. Hehehe...
Oh ya kalau teringin nak makan oreo cheesecake bolehlah order dengan aku ye... =)

4 comments:

  1. waaa.. sgt drooling tgk kek2 ituuu :)

    ReplyDelete
  2. rajin ko skrg ni eh.. hehe. wedy kalo rajin buat la tag contest ni.. ending 15 dec

    http://somebodyinme.blogspot.com/2010/11/kids-and-baby-photo-contest.html

    ReplyDelete
  3. WOW!
    who would have thought you terer baking rupanya!
    teringin nye tgk oreo cheese cake tu! :)

    ReplyDelete
  4. ayunie: hahaha thanks..kalau nak boleh order for occasion hehehe...

    zila: rajin buat kek je...nanti hilangla rajin tu...hahhaa...

    yanny: alahai...ni baru2 nak berjinak dengan cakes la dear...tak reti pun hehehe...

    ReplyDelete