Thursday, March 17, 2011

Birthday Wishes and Pray for Japan

Today is my mom and my auntie's birthday... Mak, Happy 61th Birthday! Mok Lily, Happy Birthday (takpasti umur berapa)! Semoga emak dan Mok Lily dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T. Terima kasih kerana telah melahirkan dan membesarkan aku. Aku tidak akan melupakan jasa baik emak selama-lamanya..

Mak (pakai tudung) and Mok Lily


Japan Earthquake and Tsunami

Genap seminggu selepas terjadinya earthquake skala 9.0 Richter dan tsunami yang melanda Japan...Earthquake yang paling teruk yang pernah terjadi di Japan. Masa ni, boss aku Nishio Sensei berada di kampung nya di Gifu near Nagoya. Kat Nagoya tu tak berasa sangat tapi apabila die tengok news, memang terkejut besar, shocked...

Kawasan Sendai memang musnah habis...Aku amat bersimpati dengan Japanese. Kalau ikutkan sebenarnya kami 3 beranak + cousin hubby + my parents-in-law nak pegi Japan 8th April ni untuk vacation....flight tickets and hotel semua dah booked...Memang frustrated jugak sebab terpaksa cancel the whole trip. Yang paling kesian kat cousin hubby, dah 2x kitorang nak bawak die gi Japan since last year tapi tak jadi jugak. Last year tak jadi pegi sebab Cuki baru kluar hospital. Tahun ni plak dah elok2 semua ok, Japan plak kene earthquake and tsunami. Apa boleh buat, ini semua kuasa Allah, pastinya ada hikmah di sebalik semua ini.

Since trip Japan kene cancel, maka alternatif destination kene pikir. Dah alang2 hubby susah2 dapat leave..maybe lari ke Europe je kot.. We'll see...

Kepada yang takdapat memberi sumbangan duit kepada Japan, marilah kita sama2 berdoa untuk orang2 Jepun agar mereka dan kaum keluarga terselamat dari bencana itu. Aku harap aku dapat menjadi keluarga angkat kepada anak2 Jepun yang kehilangan keluarga akibat bencana...Let's pray for Japan!

Semua musnah...So sad...

Bayi 4 bulan terselamat!

2 comments:

  1. Dy: aku pun kenak kedak ya masa pregnant Sophie. RIght a day before she was due. Masa tgh beranak, habis merah sigek badan..gatal2. But, aku mmg ada history kenak hives, esp mun aku lambat period. even now :(

    ReplyDelete
  2. carol: mun ikut PUPPP ya usually happen masa dekat2 nak beranak. So most prob kau kenak PUPPP lah ya. sakit and gatal lalu kan...Eeee takut aku ngenangnya...

    ReplyDelete