Monday, March 14, 2011

2 Years~

A week ago on 7th March he turned 2. Sabtu lepas buat majlis makan2 untuk celebrate birthday si kecik. Sekali terus celebrate birthday anak abang aku (12th March) dan juga advanced birthday for my mom and my auntie (17th March).

Sekejap betul masa berlalu. Rasa macam baru je deliver si kecik ni...
20 things about si kecik:
1) kenal semua huruf ABC dan angka 123 tetapi sebutan masih pelat
2) kenal colors
3) shapes
4) sedang belajar alif ba ta pula through dvd (sebab kalau kita yang ajar, die main2 pulak)
5) vocab semakin bertambah walaupun sebutan tak betul lagi
6) kenal lebih banyak animals
7) ingat lebih banyak nama orang
8) sangat pakar dalam skill memanjat atau menggantungkan badannya (tak reti nak explain haha)
9) berlari adalah sangat laju
10) suka main swing and slide
11) toys kegemaran buat masa ini ialah cars, balls and blocks
12) walaupun tahu berjalan dan berlari, bila berjalan kat Mall mesti minta didukung dan tak suka masuk stroller...
13) very very very hyperactive and naughty
14) suka buat mimik muka
15) susu dah increase 190ml every 3-4 times a day
16) kuantiti makan ok tapi sangat susah bila disuruh makan dan kadang2 suka sengaja meluahkan kembali food yang masuk mulut
17) suka juice (specifically Tropical juice by MinuteMaid)
18) berat badan masih jugak around 10kg...huhuhu...
19) lately suka kutip benda kecik from lantai then masuk mulut
20) banyak2 ball, ball yang ditakut ialah basketball...(sebab kulit ball tu kot?)

Happy 2nd Birthday my dear son. Mama and papa loves you so much...please be a good boy!

Simple deco (recycle dari last year)

Cuki's cake


Birthday boys and girls

Cuki dah pandai blow candle

Ni tak tau apehal...

Cuki and Papa

Cuki and Aqeel

Cuki tak sabar-sabar bukak gifts

Cuki dengan new toys
Thank you all for the lovely gifts!

3 comments:

  1. Wahhh Cuki kenal A smpi Z ke ???
    Wah sgt terrorrr!

    ReplyDelete
  2. Yett: Thank you Auntie yett!

    Roslina: Thanx...tapi ada anak my fren tua 2 months dari Cuki, masa die umo setahun lebih dah tau ABC n 123..even sampai 20 lak tu....Cuki ni kira lambat sket..heheeh

    ReplyDelete