Friday, April 16, 2010

No time!

Selepas pulang dari Bandung, aku sibuk pula menguruskan hal maid baru aku.
Sebab die dah sampai kat Miri.
Jadi aku kene pegi imigresen kat KL ni and tanye soklan soklan maut yang hendak ditanya sebelum aku bawa maid tu ke KL.
Nampak gayanya aku kene balik Miri dan buat visa die kat Miri ajelah.
Senang cerita.
Miri tak strict sangat.

Kemudian sibuk pula nak uruskan tiket balik Miri.
Last minute, memanglah mahal!
Walaupun laki aku pilot MAS, memang ada diskaun naik belon, tapi tu untuk standby ler.
Flight plak penuh. Time kritikal macam ni takkan nak standby pulak.
Kang takdapat seat dah buang masa plak.
So kene beli firm seat gak.

Sambil-sambil tu pula, sibuk lagi nak uruskan passport si Farah dan laki aku pun nak renew passport die sebab bulan 5 plak kitorang nak gi Japanlah pulak.
Aku rasa tahun ni memang tahun naik belon aje.
Rais pun membesar dalam belon nampak gayanya.
Bukan nak uruskan passport and visa je, nak carik hotel pulak susah nak mampus.
Sebab pun dikira adhoc vacation nih, jadik budget hotel and ryokan lak dah tak banyak availability room die. Memang pening kepala.

Memangla enjoy nak gi Japan. Excited ni..
Tapi kalo dah banyak sangat benda nak uruskan dalam satu masa, pening jugak.
Stress tetap ada. Lagi dengan si Rais yang dok ngek ngek satu hari, tak reti nak main sendiri.
Kejap je aku tinggalkan die nak ke dapur dah ngek ngek and kejar aku sampai ke dapur.
Pastu lak bebelit kat kaki aku. Mintak dukung or mintak kesian.
Banyak keje rumah tertangguh.
Rumah takpayah cakaplah, memang macam tongkang pecah (bahasa Sarawak: rebak anyut).

Oklah tak ada masa aku nak cerita pasal Bandung nih. Nantilah tunggu kat Miri nanti aku update blog lagi siap dengan gambar.
Memang nak cerita panjang pasal trip ke Bandung tuh.
Post kali ni tak sempat nak letak gambau.
Maaf ye.

1 comment:

  1. busy ktk dy....sik hal. lekak balit japan kelak ngemas rumah.

    ReplyDelete