Sunday, April 25, 2010

13 ~ 14 months

As of today Rais dah dekat nak masuk 14 bulan.
Memang tak rasa langsung dah besar dah.
Ape lak progress Rais masa ni?

Pertuturan:
Ehh! Eh! - Kalau tunjuk sesuatu, ataupun nak panggil orang ke
Aihh!! - Kalau marah atau geram bila orang ambik barang dari tangan die atau tak suruh die pegang bende
Emm ma! - Errr tatau pulak ape meaning die sebut nih, nak kata panggil aku pun tak jugak..

Perbuatan:
1) Suka tunjuk barang
2) Sebab takreti nak bagitau, jadi hanya tunjuk bila nak minum dari botol air birunya, ataupun nak paci dan Stitch nye.
3) Reti throwing tantrum bila takdapat benda yang die nak...
4) Lepas sakit, selera makan bertambah. Memang tak pernah lihat die kuat makan macam sekarang. Alhamdullilah. Mungkin die tau kene kejar balik berat yang hilang masa sakit kot?
5) Masih suka masukkan barang dalam mulut. Sambil tu gigit-gigit. Gatal gusi.
6) Sangat suka bergurau dan menyakat kite balik.
7) Kalau bangun tido awal pagi, bila tengok aku dan papa die masih tido, die akan tido balik dengan sendirinye. (Aku suke telek die senyap-senyap, pastu die tido balik le)

Lain-lain:
1) Berat sebelum sakit haritu masih 8.5kg. Kesian. Lepas sakit tak sempat plak nak timbang. Jangan-jangan turun sekilo. Takpe, harap die terus kuat makan dan menyusu.
2) Gigi masih 4. Memang lambat tumbuh. Gigi ke 5 dan 6 baru nampak putih-putih je. Blum kluar lagi.
3) Masih suka tengok video Barney.





1 comment: