Saturday, May 8, 2010

Cerita-cerita je

Besok dah nak balik KL. Tahun ni memang banyak naik flight.
Nanti Raya balik lagi. Mungkin sebelum Raya ada lagi balik kot? Tengok keadaan.
Lagipun visa maid pun belum siap lagi. So ada kemungkinan balik lagi.
Sekarang cuma dapat nak renew visitation pass maid je.

Aku nak blog pasal Bandung trip pun belum dapt lagi. Lagipun gambar2 semuanya masih dalam memory stick kat camera mahal SLR tu. dan camera tu kat KL.
Hari tu pun memang tak sempat nak transfer semua gambar terbaru ke laptop aku nih.

Sekarang plak aku sibuk dengan keje2 design aku. Bila ada keje, semuanya datang mendadak dalam satu masa. Adoi. Paling busy awal bulan.
Sebab ada 2 keje design yang wajib disiapkan setiap bulan. Kemudian keje2 design extra yang lain plak. Tak apalah, aku memang suka buat design. Best. Membuat fikiran ku jadi creative.
Okla tu. Takdapat keje kat ofis pun keje kat rumah pun jadi lah. hehhe..
At least aku masih dapat buat kerja yang aku minat. Kan?

Oh, bulan ni ada banyak birthday. Memang pokai (habis duit). Kepada anak-anak kakak-kakakku, aku cuma beri duit je lah. Lagipun dah besar-besar kang nanti beli present diorang bukannya minat pun. Baik beri duit je. Pastu ada lagi 2 orang special yang birthday bulan ni.

Aku bercadang nak beli heels kat Charles and Keith sebagai hadiah. Sambil-sambil beli hadiah tu, wajiblah nak sambar lima satu kan? hadiah untuk diri sendiri. Huhuu...tapi nak cuba bawa-bawak berbincang akaun negara dengan laki dulu. manalah tau buat-buat puppy face menjadi ke. *wink*. Haishh kesian laki aku, cari duit pastu bini lak shopping je. Takpe cantik untuk die jugak...Errkk...

Si kecik tu masih juga berak tak menentulah. aku pun takfaham.
Nak kata diarrhea tak jugak, tapi kadang2 stool die cair jugak. Takpelah nanti bawak jumpa Paed kat KL je. Tapi yang penting makan n susu die masih nak.

Aku pun tatau nak blog ape arini. Cerita-cerita je. Nanti kat KL post pasal Bandung Trip.



Budak kecik yang didera pakai tudung. Adoi..Kesian.

4 comments:

  1. Haha...aok ajak rupa Rais dipake tudung. Ariya, clip rambut, haha. Baguslah kau ada molah kerja dari rumah and u r paid for it. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..lawak rais pake tudung. mun ada girl nang berpesen lah anak kitak tok dy. anak kamek sik tauk gik sebab mama nya bukan pande berpesen gilak.
    bestnya kalau kamek dapat kerja dari rumah juak.
    tapi sik ada skill. ya nok sedeh ya.
    kinek tok lebih practical keja dari rumah bah.

    ReplyDelete
  3. haha nyalah carol, abis anak dicoba macam2. mula2 ngamok juaknya narit2 tudong. dah lamak2 dikaco2 kita alu suk pulang nya molah muka macam2 haha..
    nur, hehe sik susah mesen baby girl nur, baju macam2 jak, mun sik pakey skirt, pakey dress, mun sik pakey tights. tangga jak milan ya. kakya rambut ponytail ka ikat duak ka..hahaha.. kejeron aku tok...

    ReplyDelete
  4. OH SHOOT COMEL GILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    cant wait for your bandung update!

    ReplyDelete