Monday, January 25, 2010

Walk and run

It's been a month since Dacchi started to walk. Now he's learning how to run. My baby, why are you growing so fast? And still, he loves papa more than mama. Maybe mama suka marah, ini tak boleh itu tak boleh, tak suka dukung dan sebagainya. If with papa, he can get anything.

It's been a month too since his first tooth came out. Tapi yang peliknya until now masih sikit je nampak. Nak cakap sebatang pun, belum tumbuh sepenuhnya lagi. This is what happen if babies learn more than 1 thing at 1 time. Belajar satu, tak habis lagi dah belajar satu lagi. But people said the later the teeth grow, the later they rotten out. Entahlah, that's what people said.

10 new things about Dacchi:
  1. Sometimes his hands and feet goyang-goyang when watching Barney.
  2. Smiles and says "Hehhhh!!" when a girl named Linda started to sing in Barney's Sing Along Episode. He likes her I guess?
  3. Likes to walk around the house.
  4. Lately he likes to go to our room because there are a lot of our stuff that he wants to kacau.
  5. Likes to bang the door.
  6. Started to learn how to climb the sofas to get mama's lappie and handphone (tapi kaki selalu kene tarik mama sebab mama tak mau Dacchi belajar panjat cepat sangat! Susah nanti!)
  7. Whenever he falls down while walking, he will stand up again and walk. (Kalau dulu terus je crawl sebab malas nak bangun)
  8. When papa purposely shout "Ehhhh!", he will growl. Shout "Ehh" again, he growls again sampai terbatok-batok.
  9. Still doesn't know how to say "mama" or "papa". Just "mamamamamam" but it doesn't mean he wants to eat or anything.
  10. His milk intakes always fluctuate between 5oz and 4oz.

5 comments:

  1. best juak kitak sempat molah record apa pemande nya dari bulan ke bulan. kamek ngan harith sik sempat leka gago keja. sik cukup perhatian nya di miri nun lok..tok baruk nanggar muka mak bapak tiap hari..heh

    ReplyDelete
  2. yalah kan nur, kadang2 kesian juak ngan anak kita mun kita bekerja kan. bila jadi house wife bok lah dpt spend masa ngan sidak. dahlah sidak cepat membesar. lagiklah mun ditinggal dengan orang gaji, daknya pandey close ngan org gaji bah. yalah susah juak. mek keja until end of this month jak kakya mek freelance jak plah design and maintain website for centre kamek from home jak. tapi bulan 2 tok masih juak bz kamek sebab kamek ada banyak kelas mekap.

    ReplyDelete
  3. Nya la, ya lah juak bonus jadi SAHM tok. even ya pun kdg2 sik berasa anak dah besar. lagikla mun kita kerja nak. mun aku agik kerja kedak aku KL lok, kedak ne ndak kah anak aku. pergi keja 6.30, balik kol 8pm. tp, ada sik kah anak sampe kinek tok mun kedak ya, haha

    ReplyDelete
  4. JELES NYER YOUR HUSBAND's A PILOT!!
    mesti can go anywhere anytime, your hubby will fly you!!

    ReplyDelete
  5. mommy milan: yalah, ada juak best jadi housewife, memang byk spend time dgn anak kita. bagi yang suami mampu, bagus juak kita iboh keja, sian juak anak mala kenak tinggal ngan maid kah or antar nursery hehee.. tapi yalah kita tok biasa bekerja rasa macam mesti maok polah sesuatu bah. maok juak ada duit kedirik kan.

    yanny: hehe, biasa2 je. dah ada baby kecik ni susah sikit nak travel. yanny dudok mane?

    ReplyDelete